flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Інформація про розгляд справ про адміністративні правопорушення за керування в стані алкогольного сп'яніння в першому півріччі 2019 року

08 липня 2019, 16:03

       Протягом 1 півріччя 2019 року в провадженні Лебединського районного суду Сумської області перебувало 95 справ про вчинення адміністративних правопорушень, відповідальність за які передбачена статтею 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення, з яких:

          - 6 справ повернуто, в тому числі 5 справ  для належного оформлення;

          - 68 справ – розглянуто;

        - 21 справа  станом на 01 липня  2019 року залишилася нерозглянутою.

     Накладено адміністративне стягнення за вказаний вище вид адміністративного правопорушення стосовно  35 осіб.

        Адміністративне стягнення у вигляді штрафу на користь держави суд застосував до 35 осіб на суму 449 820 грн., добровільно сплачено 71 400 грн.

        35 осіб – позбавлено спеціального права (керування транспортними засобами).

      Стосовно 32 осіб – провадження у  справах закрито (в 26 справах – у зв’язку з відсутністю події і складу адміністративного правопорушення; в 5 справах – у зв’язку із закінченням строків накладення адміністративного стягнення; в 1 справі – у зв'язку зі смертю особи, яка притягується до адміністративної відповідальності).  

      В. о. голови Лебединського районного суду Сумської області Стеценко В. А. зазначив, що всі справи про адміністративні правопорушення, які закриті судом, у зв’язку з відсутністю події і складу адміністративного правопорушення, надійшли до суду вчасно і були призначені до розгляду в установлені законом строки. Як правило, в самих протоколах, особи, які притягуються до адміністративної відповідальності, не визнавали своєї вини і заперечували факт вчинення даних правопорушень. Доказів  щодо скоєння правопорушенння в матеріалах, надісланих патрульною поліцією було недостатньо,  а саме в частині винуватості водія, доказів,  що саме ця особа була за кермом транспортного засобу, відсутні свідки та інші. Суд, вирішуючи питання про закриття справи про адміністративне правопорушення саме з цієї підстави, самостійно повинен був  збирати докази, які не надано працівниками патрульної поліції, що в свою чергу не могло не позначитися  на строках розгляду даної категорії справ.

     Про причини, які стали підставами закриття справ про адміністративні правопорушення у зв’язку з закінченням строків притягнення до адміністративної відповідальності  та  у зв’язку з відсутністю події і складу адміністративного правопорушення відносно осіб, які притягувалися до адміністративної відповідальності за ст. 130 КУпАП  було повідомлено  керівництво органів патрульної поліції, які складали дані протоколи, щляхом направлення відповідних листів для відома та реагування.