flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

4 роки позбавлення волі за завідомо неправдиве повідомлення про замінування школи

22 листопада 2023, 14:27

         Лебединський районний суд Сумської області розглянув кримінальне провадження по обвинуваченню  чоловіка  по ч. 2 ст. 259 КК України (завідомо неправдиве повідомлення про підготовку вибуху в закладі освіти, який загрожує загибеллю людей чи іншими тяжкими наслідками).

         Суд визнав обвинуваченого винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 259 Кримінального кодексу України, та призначити йому покарання у виді позбавлення волі на строк 4 (чотири) роки.

         На підставі ст. 75 Кримінального кодексу України,  чоловіка звільнено від відбування призначеного покарання у виді позбавлення волі, встановивши йому іспитовий строк 2 (два) роки.

        За матеріалами справи, у вересні 2023 року  обвинувачений, перебуваючи на перехресті вулиць Кобижча та Петропавлівська в м. Лебедині, діючи умисно, знаючи та усвідомлюючи, що поширена ним інформація є неправдивою, що спричинить безпідставне відволікання сил і засобів спеціальних служб, здійснив дзвінок з мобільного телефону на лінію екстреного виклику «102» ГУ НП в Сумській області та повідомив працівникам поліції завідомо неправдиву інформацію про загрозу вибуху через замінування ЛЗЗСО І-ІІІ ступенів № 7 Лебединської міської ради Сумської області. В ході проведення огляду місця події слідчим ВП № 3 (м. Лебедин) Сумського РУП ГУ НП в Сумській області, із залученням спеціалістів відділу вибухо-технічної служби ГУ НП в Сумській області, кінологічного центру ГУ НП в Сумській області, 5 державної пожежно-рятувальної частини, вибухових матеріалів виявлено не було.

        Вирок не набрав законної сили та може бути оскаржений в апеляційному порядку.