flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Чи задоволені громадяни роботою суду? Результати анонічного опитування відвідувачів суду

05 січня 2024, 11:02

     З 25 по 29 грудня 2023 року в Лебединському районному суді Сумської області відбулось анонімне опитування відвідувачів суду щодо їх задоволеності роботою суду та якістю судових послуг.

     Опитування було добровільним і покликане вивчити думку громадян щодо організації роботи суду.

     Під час опитування респондентам було запропоновано заповнити анкету та оцінити діяльність Лебединського районного суду Сумської області за наступними критеріями:

     -         якість роботи суду;

     -         доступність суду, зручність та комфортність перебування в суді;

     -         своєчасність судового розгляду, дотримання процедури та строків розгляду справ;

     -         повнота, якість та доступність інформації для відвідувачів суду;

     -         етична поведінка суддів та працівників апарату суду тощо.

     Всього під час опитування громадяни заповнили 24 анкети.          

    В опитуванні взяли участь громадяни у віці 26-29 років (42 % опитаних) та 40-59 (58 % опитаних). Більшість опитаних – чоловіки (63 %). Найбільш  численною групою опитаних є репонденти з вищою освітою (72 %), з яких    43 % мають вищу юридичну освіту.

     Більша частина респондентів представляють  в суді особисто себе (61 %), ще 38 % - інтереси інших осіб. 47% опитаних брали участь у судовому процесі 6 разів і більше,  ще для 32 % опитаних це був перший судовий процес, 2-5 разів були учасниками 21 %  респондентів. Переважна частка опитаних (65 %) – учасники цивільного процесу, ще 20 % - учасники  кримінального процесу,  тоді як в розгляді  справ про адміністративні правопорушення  брали участь 15 % респондентів.

     38 % опитаних є цілком обізнаними  з роботою суду, ще 37 % - загалом обізнані, 7 % -майже обізнані з роботою суду, тоді як 18 % опитаних взагалі нічого не знають про роботу суду та суддів.

     Переважна більшість респондентів  (87 %) оцінили роботу суду  на «відмінно» та «добре». 

     Оцінюючи зручність та комфортність перебування в суді 81 % респондентів цілком задоволені зручністю місць для очікування, забезпеченням доступу до побутових приміщень та чистотою приміщення суду, тоді як 19 % респондентів надали відповідь «швидше так».

     У разі необхідності 37,5 % опитуваних громадян  зможуть дозволити собі послуги адвоката, тоді як 62,5 %  респондентів  дали негативну відповідь на це питання.

     З метою визначення роботи суду щодо повноти та якості інормації про роботу суду, респондентам було запропоновано дати оцінку  інформації щодо розташування кабінетів, залів судового засідання, правид допуску та перебування в суді, інформації щодо справ, призначених до розгляду, зразів документів, порядку сплати судового збору, користування веб-сайтом суду. 87 % респондентів дали позитивну оцінку даному напрядку роботи суду.    

     Дякуємо усім відвідувачам суду, які взяли участь у опитуванні ! Ваша думка для нас важлива і ми обов'язко  врахуємо  всі рекомендації, надані під час опитування, для покращення роботи суду.